2019 Sausis Startai

JAV, Indija, Kinija, Japonija

JAV, Indija, Kinija, Japonija – 2019 metų sausio raketų startų apžvalga

2018 metų pabaiga buvo gausi astronautikos įvykiais: tai Roscosmos vadovas Dmitrij Rogozin pareiškia apie 2019 numatomus 45 Rusijos raketų startus, tai D. Trump kalba apie Star Wars projekto atnaujinimą, tai Indija, Izraelis ir Kinija ketina vykdyti intensyvius Mėnulio tyrimus. Prabėgo sausis ir turime raketų startų stattistiką pagal šalis, krovinius ir agentūras.

Raketų startai – šalys

JAV, Indija, Kinija, Japonija

Kaip ir tikėtasi, įvykdyti Japonijos, Kinijos, JAV bei Indijos raketų startai. Netikėtos naujienos buvo dvi: sausio 15 dieną Irano mėginimas iškelti palydovą Payam. Nesuveikė raketos Simorgh trečia pakopa ir palydovas Payam nepasiekė reikiamo orbitos aukščio.

JAV, Indija, Kinija, Japonija

Irano mėginimas iškelti palydovą buvo nelauktas

Kita netikėta naujiena – Rusijos nepaleido anei vienos raketos, nors pareiškimai ir ketinimai buvo rimti: kas menėsį paleisti 3.75 raketos. Laukiame bent 7 Rusijos raketų paleidimų vasario mėn.

JAV, Indija, Kinija, Japonija

Roscosmos vadovas žadėjo 45 startus…, tačiau kolei kas 0

Raketų startai – kroviniai

JAV, Indija, Kinija, Japonija

Netikėtumai tie patys – Irano mėginimas ir Rusijos nulis krovinių į kosmosą. Nors turėjo būti bent keli.

Raketų sausis pagal agentūras ar kompanijas

JAV, Indija, Kinija, Japonija

Pastabos: CASC – Kinijos raketų paleidimų kompanija (China Aerospace Science and Technology Corporation), SpaceX – JAV Elon Musk kompanija, JAXA – Japonijos Kosmoso Agentūra, ULA – (United Launch Alliance) dviejų JAV kompanijų – Lockheed Martin Space Systems ir Boeing Defense, Space & Security – bendra kompanija, įsteigta 2006 metais (ULA buvo įkurta 2006 metų gruodžio mėn. derinant abiejų bendrovių, teikiančių krovinių paleidimo paslaugas JAV Vyriausybei, norus ir galimybes. JAV vyriausybės kientai yra Gynybos departamentas ir NASA, o taip pat ir kitos organizacijos. Nuo 2006 m. ULA buvo karinių paleidimų monopolistė. 2016 metais JAV Oro Pajėgos sudarė GPS palydovų paleidimo sutartį su SpaceX, ISRO – Indijos kosmoso tyrimų organizacija, ISA – Irano Kosmoso Agentūra.

Agentūrų ir kompanijų paleidimus atskiriame: agentūros paleido 5 raketas, kompanijos paleido 2 raketas.


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *